středa 7. září 2016

tři ohlédnutí za létem

Je to tu zase, školní rok začal, léto končí.. Někdo si zvyká hůře...Nechce se loučit s pěkným počasím.. Sluneční paprsky mi připomněly filmy, kde se jedná o cestování, táborničení a zase cestování...

Jako první bych vám chtěla připomenout film v retro stylu z roku 1973 ( mimochodem moc dobrý rok..) Film v němž zazářil otec Ryan O´Neal spolu se svojí skutečnou dcerou Tatum O´Neal (ta se stala na dlouhá léta nejmladší držitelkou filmového ocenění..)
Papírový měsíc - Paper Moon je příběhem, kdy se sejdou na pohřbu, dospělý muž, živící se podomním ne úplně čistým prodejem biblí a tvrdohlavá dcerka zemřelé ženy. Muž dostane za úkol dítě dovést k tetě a tak jejich společná cesta začne.. Pokud vás napadá, že vše se vyvine krapánek jinak, než se zdá, myslíte si to správně..




... krabice a klobouček sehrají důležitou roli...





 
...musíte psát hůlkovým písmem... Addie a její plán..


...  koukej si sníst ten hot dog.... dlužíte mi dvě stě dolarů..., aneb s holčičkou to nebude lehký..


... fotografie, která ve filmu vlastně vůbec nevznikla... Pán musel jít po deváté sledovat slečnu Trixie coby břišní tanečnici...


... Addie  truchlí..


Moje druhé prázdninové ohlédnutí se týká dětí a tábora. Konkrétně : Khaki skautů...
Film Až vyjde měsíc ( Mooonrise Kingdom) je příběhem lásky na první pohled dvou dvanáctiletých dětí, kterým nikdo nerozumí a ony se přitom chovají tak dospěle.. Pozor! Rozhodně se nejedná o film pro děti, to tedy rozhodně ne! Film je plný absurdních situací a nečekaných zvratů a je neuvěřitelně dobře obsazený velmi dobrými herci.. Ve zkratce by se celý příběh dal shrnout: setkání, plán, útěk, nůžky pro leváky, vzpoura a konec dobrý..


 
...provedeme inventuru..




...a ty jseš co za ptáka? ..první setkání...



 
... ranní revize u snídaně.. někdo chybí..


... šerif má nápad..


.... nezbytná glosa na závěr..

Ve filmu je mimo jiné i skvělá hudba a milostná píseň francouzské ikony ZDE


Moje třetí ohlédnutí patří klasice - Easy Rider - Bezstarostná jízda. Jedná se o perlu zámořské kinematografie. Film vlastně nemá žádný děj, jde jen o jízdu na motocyklech užití měkkých drog a alkoholu. Vznikal bez pevného scénáře a zázemí, což i vzhledem k povaze a tehdejšímu životnímu stylu hlavních představitelů bylo maximálně dobrodružné..


... helmu mám, nádhernou..

 
..Dennis Hopper celou tuhle parádu dirigoval...


 
... jo, jsem právník, právník v base..


 
.. před cestou..

 
.. Peter Fonda strážníka nakonec přesvědčí...

Píseň, která se stala v roce 69 ohromným hitem ZDE

Létu zdar, nazdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat